Stam Hoveniers is partner van HOOG.
Stam Hoveniers is partner geworden van het online platform voor exclusieve woon & tuininspiratie www.hoog.design. Een platform waar luxe interieurs en tuinen op overzichtelijke wijze aan de bezoekers worden gepresenteerd. HOOG. biedt vakmanschap, kwaliteit en exclusiviteit. Zaken die perfect aansluiten bij Stam Hoveniers.
art_hoog_636x200
Vakantie in eigen tuin
De zon schijnt, deuren en ramen vliegen open en ook wijzelf vliegen naar buiten. Eén ding is zeker: in de zomermaanden wonen we graag buiten. Maar geen groot buitenfeest tot in de late uurtjes zonder goede buitenverlichting.
Stam Hoveniers werkt regelmatig samen met in-lite design bv als partner om licht op de juiste manier toe te voegen aan het tuinontwerp en de wensen van de gebruikers. Op VT Wonen online vind u een artikel van in-lite design over licht en het gebruik daarvan, met daarbij mooie beelden van de door ons gerealiseerde tuin. Ga via deze link naar het artikel en maak bovendien kans op in-lite buitenverlichting t.w.v. 440 euro!
art_vtwonen_636x200
Exclusief wonen
In Made verrees een bijzondere villa ontworpen door Richard Martens van Livingstone BV uit Breda. Stam Hoveniers heeft het tuinontwerp en de aanleg voor zijn rekening genomen. In het blad Excellent Wonen & Leven wordt aandacht besteed aan dit schitterende project. Hieronder vindt u enkele gedeelten uit dit artikel.
made_1_636x200
In het groene buitengebied van Made verrees een charmante, exclusieve villa. Een woning die eigenlijk dubbel zo groot is als hij lijkt, dankzij de volledige onderkeldering. Het ontwerpen van deze woning was een bijzondere uitdaging. De opdrachtgever wilde graag meer bebouwing dan het bestemmingsplan toeliet. Richard Martens kwam met een sublieme oplossing: ondergronds bouwen.
made_2_636x200
In het souterrain bevinden zich een thuisbioscoop, bar, sauna, whirlpool en zwembad met aangrenzende patiotuin. De wens was een landelijke villa die goed zou passen bij het perceel in het groene landschap, waarvan vaststaat dat het de komende decennia ongerept zal blijven. Belangrijk daarbij was een rietgedekte kap om het landelijke effect te versterken. Het echtpaar Drijver woont ruim een half jaar in hun villa die al meteen als 'eigen' voelde. Nu de tuin tot leven komt, is het wonen er extra fijn. Tekst Folly van Dijk / Fotografie Raphaël Drent
Exclusief wonen
Bartijn Architecten heeft in Rhoon een bijzondere villa ontworpen, waarbij Stam Hoveniers het tuinontwerp en de aanleg voor zijn rekening heeft genomen. In het blad Excellent Wonen & Leven wordt aandacht besteed aan dit schitterende project. Hieronder vindt u enkele gedeelten uit dit artikel.
rhoon_1_636x200
Modern bouwen met traditionele materialen. de strakke rieten dakbedekking, de vlakke tuin en de bijzondere overgangen van buiten naar binnen trekken onmiddelijk de aandacht. Automobilisten zetten de versnelling een tandje lager en wandelaars houden hun pas even in. Wat is dat toch met dat huis in Rhoon? De bewoners zijn al een tijdje op zoek naar een aantrekkelijk stuk bouwgrond als de aannemer hun een perceel in Rhoon aanbiedt. Het is niet het eerste het beste perceel. Het biedt aan de zuidzijde uitzicht op het omringende groen, terwijl de noordzijde hun trakteert op de skyline van Rotterdam. Ze zijn onmiddelijk verkocht.
rhoon_2_636x200
Om optimaal te kunnen genieten van de locatie wordt het pand aan de noordzijde maximaal gesloten, terwijl grote raampartijen aan de zuidkant een ruime blik bieden op het groene landschap. Ze zorgen bovendien voor veel zonlicht. Sterk beeldbepalend wordt de rieten bekleding van het dak en de gevels. Een slimme vondst zo blijkt. "Riet valt onder de traditionele bouwmaterialen, maar is -als het scherp wordt afgesneden- uitstekend inpasbaar in de moderne architectuur." De grote rieten overstekken zorgen aan de zuidzijde voor een terras met natuurlijke zonwering. Tekst Liliane Verwoolde / Fotografie Willy Opreij